Chia-boller med gulerod

Det er fredag (ENDELIG) og for mig betyder det læseferie – hvilket er det tætteste jeg kommer på sommerferie i år..

Men da vi nok alle kan blive enige om at vejret er ret gråt (selv for en dansk sommer), så fik jeg sådan en lyst til at bage! Det kom sig muligvis også af, at min kæreste i går sagde at han ville melde mig til masterchef (jeg laver vist en killer bulgursalat med kylling), hvortil jeg svarede at jeg langt hellere ville deltage i den store bagedyst hvis jeg endelig skulle vælge.

Kæreste: Jamen hvorfor det? Du bager sku da aldrig?!
Mig: Nej, fordi det kan hverken din eller min vægt tåle at jeg begynder på! Hvis vi kunne så fik du friskbagte boller hver morgen (jo jo, overdrivelse fremmer forståelse)

Lige siden har jeg jo så haft lyst til friskbagte boller – nammenam!

Skæbnen ville så at jeg idag under mine klassekammeraters præsentation kedede mig noget så grufuldt (ja undskyld!) og gik derfor min Mac igennem for at rydde op i den – og her finder jeg en gemt opskrift på chia-boller. Jeg blev enig med mig selv om at det alt andet lige måtte være et sundere alternativ til de krydderboller jeg nok havde købt i sidste ende pga. de store cravings!

Biks biks og bum – så havde jeg bagt boller og HOLD NU VIMMERSVEJ de smager altså skønno! Det er også ret perfekt eftersom jeg havde en del chiafrø, der skulle bruges fordi jeg desværre ikke kan li’ chiagrød som mange ellers får til at se så lækkert ud på billeder!!

Opskriften kan jeg se er et screenshot fra Rema 1000’s tilbudsavis. Jeg valgte dog at pifte mine op med lidt revet gulerod og solsikkekerner – MÅMS!

Opskriften er super simpel! Jeg fik 16 store boller ud af følgende:
 • 7 dl A38 naturel
 • 50 g gær
 • Ca. 1 kg. sigtet speltmel (lad gerne 2 dl være tilbage)
 • 2 spsk. olie
 • 2 tsk. salt
 • 2 tsk. honning
 • 4 spsk. chiafrø
 • 2 gulerødder
 • 1 håndfuld solsikkekerner
 1. Varm A38 til den er fingervarm (enten i vandbad eller i mikrobølgeovn)
 2. Opløs gæren i A38og tilsæt derefter alle ingredienser (tag dog melet lidt af gangen og føl dig frem)
 3. Ælt dejen i minimum 5 min. Tilsæt mere mel efter behov, men dejen skal klistre en smule til hænder og bordplade
 4. Lad dejen hæve 30 min. et lunt sted
 5. Sæt bollerne på en bageplade – jeg smurte neutral olie på hænderne også var dejen nem at spænde op og trille på bordet til flotte runde boller
 6. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 min
 7. Pensl dem med vand, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15-20 min. Hold øje med dem efter 15 min. og giv dem så lidt ekstra minutter ad gangen indtil du kan høre de er ‘hule indeni’ når du banker med en finger på bunden.

Så er der ellers bare tilbage at lave en kop kaffe også komme lidt lækkert på bollerne – og siden de er så sunde så tænker jeg at smør, pålægschokolade og nutella er tilladt 😀

Jeg håber i får en skøn weekend! Jeg vil få slappet af resten af aftenen så at jeg er klar til Grøn koncert imorgen i Aarhus – måske vi ses? 🙂

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Skriv et svar