en dårlig veninde …

Åha hvor kan jeg sommetider føle mig som et usselt menneske og ikke mindst en dårlig veninde.

Mine veninder vil uden tvivl sige mig imod – fordi ellers ville jeg vel ikke have veninder hvis de mente jeg var så frygtelig som jeg selv synes jeg kan være til tider. Men jeg tror i bund og grund det er fordi, at de ting som jeg er træt af ved mig selv er ting jeg altid har haft med i bagagen – så på den måde er det vel de vilkår de er gået ind i venskabet på, det har været en del af pakken..

Men derfor kan jeg tage mig selv i at undre mig over min opførsel overfor venner og veninder. Fordi inden jeg kommer nærmere ind på hvad det er jeg synes jeg gør af frygtelige ting så er det vigtigt for mig at påpege at det ikke er noget jeg gør bevidst og i nogen form for ond mening!

 

Nå lad os få sandhederne på bordet!

 1. Jeg er skeptiker af guds nåde!
  Det vil sige at når mine venner & veninder kommer med nyheder, ideer, problematikker osv osv – gæt hvem der så straks tager skeptiker brillerne på og sætter nej-hatten på skrå – moi! Jeg stiller mig så tit på tværs! Og stiller altid kritiske spørgsmål til deres fortællinger eller opstiller en pessimistisk vinkel på historien/løsningen. HELT ÆRLIGT, det må da være til at brække sig over at være venner med mig sommetider! Gud fader Jose, kan du ikke sommetider have den tillid til dine venner og veninder at de selv har vurderet negativt og positivt inden de kommer til dig? Du droppede ud af Jura frk. Lomborg så du har faktisk ikke ret til at slæbe dem i sådan et forhør! Sig nu bare: “Nej hvor lyder det fedt!”, “Kæft hvor bliver det spændende!” – også er det helt okay at du ikke selv ville gøre det samme, men hvis bare de er glade så er alt vel godt?
 2. Jeg er glad og lykkelig på mine venner & veninders vegne!
  MEN der går kun et split sekund før at det inde i mit lille egoistiske hoved vendes til misundelse… COME ON Josey, hvorfor skal dit hoved altid være stillet ind på kanal “MIG-FM”? Kan du ikke bare ønske dine venner og veninder det bedste fordi du véd at de ønsker alt det bedste for dig. Jeg ved godt at alle mennesker føler misundelse af og til, og jeg tror da også at man kan finde nogle blandt mine venner og veninder, der er misundelige på mig på nogle punkter. Men der hvor jeg tror jeg adskiller mig fra andre, er den tid det tager at lykken bliver til misundelse – vi snakker sekunder venner! SUK.
 3. “Det er uretfærdigt!”
  … at det ikke er MIG der får/oplever det. Det er ikke fordi jeg ikke under mine venner og veninder noget godt! Men hvis det er noget jeg også ønsker, så kan jeg faktisk overbevise mig selv om at det er uretfærdigt at JEG ikke får det også. Det er som sådan et lille barn der piver over at klassekammeraten får 2 juleaftner pga. skilte forældre i stedet for at prise sig lykkelig over at ens egne forældre stadig er sammen!
 4. Jeg spørger aldrig efter detaljer
  Det lagde jeg mærke til fordi jeg observerede to veninder sidde og snakke om at den ene havde fået topkarakter i en skoleopgave. Hende der havde fået topkarakter strålede af glæde men hun blev nærmest overstrålet af hendes venindes lykke! Og veninden hun spurgte og spurgte til hvad lærer og censor havde sagt, hvordan familien havde taget det, hvad tøj hun havde på til eksamen, hvordan det skulle fejres, hvordan hun havde haft det op til eksamen osv osv osv. Spørgsmål det aldrig havde faldet mig ind at stille! Jeg er mere hende der er beskrevet i de 3 tidligere punkter.. 1) jeg forholder mig skeptisk til det, eller 2) jeg bliver så glad for sekundet efter at blive møg misundelig! eller 3) jeg synes det er røv uretfærdigt, ikke noget jeg siger højt, men som jo er grunden til at jeg ikke gider høre hele fortællingen om min venindes succes-historie.

 

Et virkelighedsbillede

Jeg ved jo godt at ovenstående er meget negativt ladet og kan virke enormt selvkritisk! Og det er slet ikke i alle situationer at det står så slemt til som jeg beskriver det.
Men det er mere for at understrege at jeg er ret bevidst på mine egne handlinger og ikke mindst på mine egne tanker!

Så jeg ved godt at mine venner og veninder nok vil bede mig om at slappe af med at være så hård ved mig selv og der er nok også nogle af dem der blive skræmt fra vid og sans over at læse det her fordi de måske ser mig i et lidt andet lys 🙂

Men det her er en del af mit mål med år 2018, nemlig at blive en bedre udgave af mig selv!
Og det er derfor også noget jeg vil arbejde på at blive bedre til – især det med at blive bedre til at spørge ind til mine venner & veninders succes historier!
Så venner, hvis i føler jeg interviewer jer mere end jeg plejer – så er det i den bedste mening!

 

/Jose

Facebooktwitterlinkedinmail

Skriv et svar