Hjemmelavet sund Isthe

Som nogle af jer måske så på min instagram tidligere idag, så har jeg eksperimenteret med at lave min egen lækre isthe uden sukker. Jeg savner tit noget læskende at drikke, som ikke er “syndigt”. Jeg ved godt at man egentlig med nogenlunde god samvittighed kan drikke de sukkerfrie udgaver af både saftevand og sodavand, men det synes jeg også bliver dyrt i længden..

Så derfor med inspiration fra Starbucks og deres TEAVADA samt den super inspirerende Mia Lindholm (se link til hendes opskrift på hjemmelavet isthe her)

Det smagte simpelthen helt forrygende! Så selvom sommervejret ikke ligefrem giver en lyst til de iskolde og læskende drikke, så synes jeg stadig I skal give denne her et forsøg!

 

Opskrift – ca. 1 liter

5-6 breve af din favorit the! (Jeg brugte rabarber/ingefær the fra Søstrene Grene)

Omkring 1,2 L vand

1 ‘skvæt’ sødemiddel (Jeg brugte Easis Perfect Sød)

Saft fra 1 lime

10-15 blade frisk mynte

Isterninger

 

Kog vandet og bland vand og thebreve i en skål eller gryde.
Lad det trække i ca. 10 min (afhænger af hvor stærk en the du bruger, samt hvor stærk du ønsker din isthe skal smage).
Tag thebrevene op og lad det stå og køle af i ca. 30 min.
Efterfølgende presser du limesaft i og kommer mynten ned i skålen. Lad istheen køle helt af med myntebladene i og si dem efterfølgende fra når du synes de har afgivet nok smag. Hvis du lader dem ligge i saften i flere dage bliver de brune og ikke så lækre at se på, men det går ikke udover smagen 🙂
Hæld herefter istheen på flaske og server den med MASSER af is, en skive lime og lidt ekstra frisk mynte – YUM!

Husk at du kan variere smagen ved at eksperimentere med forskellige slags the. Der kan som ekstra sødemiddel selvfølgelig tilføjes noget sukkerfrit saft. Jeg tænker at prøve at give min isthe et tvist med at blande den med lidt danskvand imorgen.

Det er bare med at prøve sig frem!

Ha’ en skøn weekend!

//Jose

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Skriv et svar